5 skäl till varför kompetensutveckling är viktigt för alla

Du kan inte lära en gammal hund nya knep! Ett välbekant talesätt som hänvisar till det faktum att ny och internaliserad kunskap prövas effektivt när man är ung, och att lära sig är lite långsammare och mer utmanande när man är äldre.

Det finns säkert ett korn av sanning i talesättet. Precis som en valp, lär sig ett barn nya saker i betydligt snabbare takt än en vuxen. Ett barn kan lätt utveckla, till exempel, flera språk till ett flytande talat språk, men även som tonåring kan det vara smärtsamt och långsamt att komma ihåg orden från ett främmande språk i skolan - för att inte tala om vuxen ålder.

Att man lär sig mer effektivt när man är ung än när man är äldre betyder inte att det inte är viktigt att lära sig nya saker i vuxen ålder också. På Eduhouse vet vi att kontinuerlig utveckling är nyckeln till framgång, tillväxt och välmående i arbetslivet. Att hänga med i den snabbt föränderliga arbetsmiljön kräver beredskap – och även vilja – att skaffa ny kompetens. Därför är kompetensutveckling viktigt för alla, i alla arbetsroller.

I det här blogginlägget diskuterar vi fem viktiga skäl till varför alla aktivt bör utveckla sin kompetens i arbetslivet.

1. Håll dig uppdaterad.

När du hela tiden utvecklar din kompetens är det mycket lättare att hålla dig uppdaterad med arbetslivets krav. Med utvecklingen av teknik och arbetssätt är det klart att man inte kan allt utan övning och lärande. Konstigt nog går det dock lättare och snabbare att skaffa sig nya färdigheter när aktiv utveckling redan är en del av vardagen.

2. Konkurrenskraft på arbetsmarknaden.

En arbetssökande som hela tiden utvecklar sig själv och sin kompetens är också mer intressant i en potentiell arbetsgivares ögon än många andra. När du kan visa att du är villig att lära och utvecklas garanteras en utmärkt fördel i jobbsökandet. Vem skulle inte uppskatta en anställd som är redo och ivrig att investera i sin egen professionella utveckling?

3. Karriärutveckling.

Att utveckla färdigheter skapar en utmärkt grund för karriärutveckling. När du utökar dina kunskaper och skaffar dig nya färdigheter får du också möjligheter att avancera till nya uppgifter och mer ansvarsfulla roller. Karriärutveckling som sådan är inte alltid det viktigaste målet, men kanske fungerar kontinuerligt lärande också som en bra grund för t ex lönesamtal.

4. Självutveckling och tillfredsställelse i arbetet.

Att utveckla kompetens är givetvis inte bara för arbetsgivaren eller den egna organisationen utan framför allt en tjänst till dig själv. När du lär dig nya färdigheter och utvecklar dig professionellt kommer du att möta meningsfulla känslor av framgång allt oftare i vardagen. Vem skulle inte vara glad över att se sig själv ständigt förbättra och uppnå sina mål?

5. Arbetstrivsel och ork.

Tillsammans med tillfredsställelse bidrar kompetensutveckling på många sätt till trivsel i arbetet och att klara sig i arbetet. När du klarar dina arbetsuppgifter bättre känner du också att du är en mer kompetent och viktig del av din egen arbetsgemenskap. Det dagliga arbetet går då smidigare och samtidigt minskar stress och osäkerhet utan att ens märka det.

 

Eduhouse utbildningstjänst har gjorts till ett enkelt och heltäckande verktyg för att utveckla allas kompetens. Tjänsten erbjuder flexibilitet och enkel inlärning och du kan studera självständigt precis när du vill och har tid. Det har visat sig vara ett mer lämpligt sätt att studera för oss vuxna.

På Eduhouse hittar du en mängd olika material för att stödja ditt lärande, såsom videoinspelningar, övningsuppgifter och interaktiva lärandemöjligheter inom distansutbildning.

Du kan också prova gratis – bekanta dig med kursutbudet och testa under en vecka om detta skulle vara ett bra sätt att utveckla kompetens.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

Håll dig uppdaterad: Få de senaste nyheterna, uppdateringarna och tipsen direkt till din inkorg.

Nyfiken på vårt utbud? Starta en gratis provperiod.