Eduhouse Podcast

Få ovärderliga guldkorn från verkliga erfarenheter – inget läroboksmaterial här, bara underhållande samtal!

Eduhouse Podcast

Nytt avsnitt varje månad

Häng med på ett ekonomiäventyr med Annica Kämpe och spännande gäster som ger nytt ljus på ekonomihantering och mycket mer. Glöm torra fakta – här bjuds det på roliga historier och intressanta anekdoter som får dig att skratta och tänka till!

Marcus Johansson: Redovisningsnyheter

I detta avsnitt diskuterar Marcus och Annica de senaste redovisningsnyheterna. Förändringar gällande K2-regelverket för företags årsredovisningar, K2s förenklingsregler, bokföringslagen och mycket mer. Ett måste för redovisare och ekonomer.

Charlott Laurell: Interimsavsnittet

Interimsekonomen, en alldeles speciell ekonom. Vad finns det för fallgropar och hur kan vi undvika dem? Hur tar vi oss an interimsuppdrag på bästa sätt?

Ella Kämpe: De bästa tipsen för den nykläckta ekonomen

Vi träffar Ella som arbetat som ekonom i snart 2 års tid. Vi får höra om misstag allt från 2 miljoner som bokades åt fel håll till datorer som glömdes på nattklubbar. Du får de bästa tipsen om hur du ska fixa din första tid som ekonom på bästa sätt.

Ulf Bokelund: En dag utan moms är en dag utan solsken

Ulf och Annica pratar om beskattning: Hur beskattas måltider med potentiella kunder och förmånen av kaffe? Kan beskattningen variera beroende på ändamålet, som i fallet med bröstimplantat? Dessutom, vad är momsen och kostnaden när ett företag köper en loge från ett fotbollsförbund under en säsong?

Max Barclay: Affärer, ledarskap och hur man håller sig motiverad

Går det att vara en bra ledare i en större organisitation? Vad gör man om medarbeterna inte är nöjda? Hur tar vi oss framåt och håller lågan uppe hos de unga som ska ta över efter oss som sätter riktlinjer? Dessa frågor svarar Max och Annica på ...

Mattias & Laila: Hållbarhetsredovisning börjar med hållbar personal

Är hållbarhets redovisning bara för mindre företag? och räcker det att tex köpa ekologiska bananer till fikastunden för att företaget ska anses ha ett hållbart? Lyssna för att ta reda på hur det ligger till!

Robin & Zennie: ChatGPT från IT, lön och ekonomins synvinkel

Hur kommer ChatGPT påverka ekonomins roll? Vad har ChatGPT för risker? Vad händer om man frågar en ChatGPT en ekonomisk fråga och den svarar fel? Det får du svar på i detta avsnitt ...

Jan Kleerup: Moms på ett sätt du aldrig hört förut

Annika och Jan tar vi reda på vilken momssats något ska beskattas med. De pratar även om The Arks beskattningstvist samt Jans möte med bombmannen ...

Milena Jelbring: Lönekonsultens roll och sambandet mellan lön och redovisning

Tillsammans pratar Annica och Milena om att handla i ”god tro”, göra en lön på några nollor för mycket och hur fungerar det egentligen med semester?

Pia Bergman: Ekonomisk brottslighet och vikten av ett rättvist samhälle

Annika och Pia pratar om ekonomisk brottslighet, inbrottstjuvar som snor både tält och bokföringspärmar, fruar och älskarinnor som slåss i rättssalen och om en händelse där ...

Christoffer Mattsson: Framtidens ekonom och yrkesmöjligheter

Annica Kämpe möter Ekonompoddens Christoffer Mattssons, redovisningskonsult, för att diskutera ekonomernas roll och framtid.

Se mer