Eduhouse white Logo

Varför är onlinekurser en bra hjälp för finansarbetaren?

Välj kategori

Eduhouse blogg

Välkommen till Eduhouse Blogg - en blogg för dig som vill utvecklas och utbildas.

Inlärning

Konsten att koppla bort sig från jobbet – 5 tips inför semestern

Läs vidare

Inlärning

Eduhouse + Wistec - Tillsammans är vi mer

Läs vidare

Inlärning

Tillämpning och fördelar med mikroinlärning

Läs vidare

Inlärning

Med ett nytt varumärke mot en ny era av tillväxt

Läs vidare

Inlärning

Varför är kompetensutveckling en ledningsfråga?

Läs vidare

Varför är onlinekurser en bra hjälp för finansarbetaren?

Av Eduhouse, den 7 oktober, 2021

Att behålla och utveckla kompetens är utmanande i en hektisk vardag. Ta till exempel ekonomi - det sker ständiga förändringar och det är därför extra viktigt att öka behovet och kontinuerligt uppdatera sin kunskap. Många av oss är medvetna om våra kursbehov, men hur hittar vi tid för det?

 

Utmana arbetstrycket och behovet av kontinuerlig inlärning

 

Mycket krävs av finansarbetare. Inte konstigt att de flesta (74%) tycker att arbetsbelastningen hela tiden är för hög. Dessutom är ekonomin starkt reglerad. Det finns ett behov av att administrera både nationell lagstiftning, liksom EU-lagstiftning, regleringsriktlinjer, skatt och rättspraxis. Nya regler kommer varje år. Samtidigt görs en lång dag längre, speciellt under högsäsong på våren. Kravet på hög arbetsintensitet och kontinuerlig uppdatering tillsammans kan bli en utmanande ekvation.

Online-kurser är en lönsam lösning på detta. Idag finns kvalificerade utbildningstjänster som ger korrekt information om de förändringar som inträffar.

 

För finansarbetare - för att spara tid

 

Framför allt erbjuder online-kurser tidsbesparingar samt att få förtolkad information från en expert. I reglerade ämnesområden gör olika läroplattformar det lättare att följa de förändringar som händer och övervaka dessa åt dig. Det gör det lättare att träna när det passar dig bäst. En del av kurserna sänds också som ett live-webbinarie där det finns möjligheter att ställa frågor direkt till föreläsaren. Även om du inte deltar ett live-webbinarie kommer det att göras tillgängligt som en inspelad kurs efter sändningen är klar.

 

Varför välja onlinekurser? 

 

- Onlinekurser, information tolkad av en expert

Alla som har tillgång till internet har nästan fri tillgång till ett antal pålitliga källor. Information finns på Finansinspektionen, Skatteförvaltningen och liknande. Utmaningen med detta tillvägagångssätt är fragmentering av information och arbetet med att hämta denna information från flera källor. En annan sak är att tolka denna information.


I våra onlinekurser har all denna information fragmenterats och tolkats av en expert. Baserat på deras erfarenhet och färdigheter kan de berätta vad som är viktigt för dig och varför.

 

- Utbildningsplattformarna övervakar lagändringar åt dig

De övervakar förändringarna åt dig och producerar kurser där de tar fram förändringarna på ett bra och exakt sätt.

 

- Du kan ta onlinekurser när det passar dig

Man kan delta i onlinekurser när och var som helst. Du behöver inte resa för att kunna delta, vilket innebär att du sparar mycket tid. På så sätt blir det mer flexibelt och du kan själv bestämma när du vill gå en kurs. På tåget, på jobbet, i soffan, tidigt på morgonen, vid midnatt eller mitt på dagen - det finns inga begränsningar.- Man kan delta i onlinekurser när och var som helst.

 

- Släpp din arbetsdag

I slutet av en intensiv arbetsperiod kan du utveckla dina färdigheter i till exempel en timmes onlinekurs. Annars kan du ta korta kurser för morgonkaffe, lunch eller på kvällen. Du bestämmer!

 

- Titta i grupp och dela dina tankar

Vissa överväger utbildning online med en grupp. Kurserna som ska visas planeras i förväg och de anställda samlas i till exempel ett mötesrum för att titta på kursen tillsammans. Samtidigt kan man utbyta idéer om innebörden av vad man har lärt sig i förhållande till sitt eget arbete.

 

- Onlinekurser sammanfattar det väsentliga och minimerar avbrott i de vardagliga arbetsuppgifterna

Grundlängden för en lokal kurs är vanligtvis en halv dag eller en hel arbetsdag. Längden på en online-kurs är ofta mellan 30 och 60 minuter. Den här tiden är överraskande lång, men under den tiden har du tid att gå igenom flera saker med precision. För en upptagen arbetare är detta den bästa lösningen när det inte finns tid för ett normalt utbildningspass.

 

- Korta onlinekurser är svaret på dagens koncentrationsproblem

I en hektisk vardag med multitasking och flera element som kan ta bort koncentrationen som tillexempel telefonen och e-post, kan korta online-kurser på en timme vara en bra lösning. Om kursen är mycket längre än så är det lätt att falla för frestelsen att trycka på telefonen eller bara svara snabbt på ett e-postmeddelande under tiden och på så sätt tappa fokus.   En extra fördel är den låga kostnaden.

 

- Onlinekurser ger betydande besparingar på företagets utbildningskostnader

En extra fördel är den låga kostnaden. Traditionell klassrumsträning kan kosta ett företag många gånger så mycket som att utbilda anställda online. Enligt beräkningen kan besparingarna i bästa fall vara upp till 70% till förmån för onlinekurser. Det finns inte tid eller pengar för resor, boende eller annan "dödtid".

   

Katergorier: HR, onlinekurs, Inlärning