<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=824084132236203&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">

Tillämpning och fördelar med mikroinlärning

Välj kategori

Eduhouse blogg

Välkommen till Eduhouse Blogg - en blogg för dig som vill utvecklas och utbildas.

Inlärning

Hur lär du dig bäst? | En guide till de olika lärstilarna

Läs vidare

Inlärning

Konsten att koppla bort sig från jobbet – 5 tips inför semestern

Läs vidare

Inlärning

Eduhouse + Wistec - Tillsammans är vi mer

Läs vidare

Inlärning

Med ett nytt varumärke mot en ny era av tillväxt

Läs vidare

HR

Varför är kompetensutveckling en ledningsfråga?

Läs vidare

Tillämpning och fördelar med mikroinlärning

Av Eduhouse, den 7 december, 2021

Under det senaste årtiondet har fenomenet mikroinlärning blivit större och större. Mikroinlärning har kommit att bli populärt för att det visat sig effektivt för inlärning, behålla och tillämpa ny kunskap. Det är också intressant på grund av sättet som man kan lära ut, och ta till sig innehåll och kunskap i små och om specifika bitar. Det är ett bra sätt för studerande att bestämma precis vad de vill utvecklas inom.

 

Mikroinlärning och utvecklingen av framtida inlärning

Mikroinlärning är ett sätt att utvecklas på i mindre bitar och under en kortare tid. Man kan utvecklas snabbt, flexibelt och det är ett inlärningstätt som troligen kommer att växa sig större med mobil-tekniken i framtiden.

Mikroinlärning är också till en stor fördel nu när vi är i en tid då utbildningsbudgetar skärs ner och distansarbete gör det svårare att utbilda sig på kontoret. Det är en ”ny” metod för lärande, och det kan komma att bli en nödvändighet med tillgängliga onlineutbildningar i framtiden för att medarbetarna inom organisationer ska får samma möjlighet till kompetensutveckling.


Många av dagens företagsorganisationer använder sig redan av onlineutbildningar och mikroinlärning främst på grund av dess förmåga att erbjuda så stor flexibilitet.

 

Fördelarna med mikroinlärning:

  • Utförs i korta tidsperioder, så man kan planera in utbildning när det passar ditt eget schema.
  • Kräver mindre ansträngning.
  • Behandlar och fokuserar på specifika ämnen.
  • Användaren blir uppdaterad.
  • Informellt.

 

Det finns även fler fördelar vilket är kontinuerlig uppdatering, multitasking, medarbetarna kan bli mer interaktiva och hålla sig alerta. Det är en daglig inlärningsprocess som användaren kan lära sig var och när som helst och i med de korta informativa genomgångarna.

I stället för att ha informella utbildningsdagar med hela organisationen som kan bli utdragna, långa och ganska bedövande, ger mikroinlärning bitstora delar av information där var person kan fokusera på den informationen de behöver utvecklas inom.


Jämförelse:
A: Du och ditt företag gick en heldagskurs om Excel och nu, 3 månader senare arbetar du med ett stort projekt där Excel är nödvändigt. Du kommer dock inte ihåg alla formler och delar som ni gick igenom under utbildningen och behöver därför ta dig tid att leta upp informationen och utbildas ”på nytt”.
B: Du har korta mikro-onlinekurser om Excel tillgängligt inom företaget som är uppdelad i olika fokusområden. När du stöter på ett problem kan du snabbt söka dig fram till den del som du behöver uppdatering inom, under samma tillfälle som du arbetar med programmet. 

Vi kan enkelt se att fördelarna med att använda mikroinlärning i exempel B är tydligt i detta fall. Du får snabbt och enkelt fram precis den informationen du behöver när du behöver den.

 

Färska upp minnet och skapa diskussioner

Mikroinlärning kan också användas inom andra tillfällen. Det är ett bra sätt att färska upp minnet eller ta upp specifika huvuddelar som du gått igenom under längre utbildningar eller diskussioner. Att blanda längre traditionella utbildningar med kortare fokus delar, mikroutbildningar, kan också vara ett ypperligt tillfälle för ditt team att utvecklas effektivt innan ett större projekt påbörjas. Blandningen av utbildningsmetoder kan ge en hög inlärningsmetod. Att dela upp utbildningar i kortare och olika delar är det mer troligt att informationen och kunskapen hamnar i långtidsminnet.

 

Som nämndes tidigare så kan traditionella utbildningsdagar bli väldigt långdragna och tröttande. Våra minnen kan endast ta in ett visst antal mängder med information innan vi får en kognitiv överbelastning. När man kan fokusera på en specifik fråga så är även minnet mer öppet att ta in svaren som ges. Mikroinlärning kan ge den studerande möjlighet att utvecklas på ett mer kreativt sätt och har en större potential att stanna i minnet, då det också är möjligt att utveckla sig när du själv behöver och vill.

 

I Eduhouse utbildningsbibliotek hittar du utbildningar mellan 5-60 minuter så att du kan planera in korta utbildningsperioder i ditt schema och få utbildning inom ditt branschområde fast du har mycket på agendan. 

Ta en titt i vårt kursbibliotek för att kolla in vad för mikroutbildningar vi har.

 

Katergorier: Inlärning