Lönedag 2020

Lönedag 2 juni - ta del av vårt livestreamade event

Vår livestreamade Lönedag är för dig som arbetar med lön, redovisning, skatt eller HR & personal. En fantastisk lättillgänglig möjlighet för dig att tillgodose din kunskap på distans i lugn och ro där du trivs bäst.

Datum och tid:
2 juni 2020
10.00-15.30

Vad utlovas?

Kunniga föreläsare som går igenom högaktuella ämnen under en dag  – så du kan hålla dig uppdaterad och känna att ditt arbete blir lite enklare. I efterhand går det även bra att se inspelade versioner från dagen – 2 arbetsdagar efter sändningen. Då kan du gå tillbaka igen och se de bitarna du tyckte var viktigast. 

Kostnad

  • Lönedagen ingår i ditt abonnemang om du redan är kund hos Eduhouse
  • 890 kronor per deltagare + moms för dig som inte ännu är vår kund och endast vill delta i Lönedagen och inte prenumerera hos oss. I priset ingår: Lönedagen + 3 månaders fri tillgång til Eduhouse online-utbildningar. (Giltigt fram till den 31 augusti 2020).

 

Anmäl dig här

 

Programblad

 

Kl. 10-11.00 Salk - för en kvalitetssäkrad löneprocess

Syftet med kursen är att du på ett övergripande sätt ska förstå innehåll och regelverk i en SALK. I en föränderlig värld blir en väl fungerande löneprocess en förutsättning. När inte facit finns blir rutiner och dokumentation allt viktigare.

Föreläsare: Zennie Sjölund, SRF konsulterna

Zennie arbetar som branschansvarig på Srf konsulterna. Hon drivs av nyfikenhet, vetgirighet och viljan att påverka för att skapa bra förutsättningar för lönebranschen. Hon har lång erfarenhet inom branschen, sedan slutet av 90-talet har hon arbetat med det mesta inom lön, alltid med ett stort fokus på omvärldsbevakning.

zennie_round_300

 

Kl. 11-11.45 Digital utveckling skapar nya arbetsroller inom lön

I en värld av digital utveckling och förändring påverkas löneprocessen och våra arbetssätt i löneyrket. Vi hör nya begrepp som AI och RPA och kanske undrar vad dessa innebär för löneavdelningen. I takt med att digitala verktyg implementeras så sker också en kompetensväxling Vilka roller inom lön kommer försvinna och vilka nya roller skapas? Vilka nya kompetenser behöver man ha på löneavdelningen i framtiden?

Föreläsare: Michelle Bobr, Pay Data Flow

Michelle arbetar idag i företaget Pay Data Flow – Quality Payroll Services som dels utbildare inom lön, och även lönerådgivare och systemutvecklare på uppdrag inom lönebranschen. Michelle är genom SRF Branschorganisation Auktoriserad Lönekonsult.

michelle_round

 

Kl. 11.45-13.00 Lunchpaus

 

Kl. 13-14.00 ITP 1 & 2

Syftet med webbinariet är att förstå hur ITP1 och ITP2 ska administreras så att det blir korrekt för både arbetsgivare och arbetstagare. Vi går igenom regelverken för ITP samt vad, när och hur uppgifter ska rapporteras till Collectum.

Föreläsare: Sofia Lindström, Collectum

Sofia arbetar sedan sju år tillbaka på Collectum, som är knutpunkten för ITP. Sofia har idag en roll som kundansvarig där hon är ett stöd för arbetsgivare och utöver det håller hon fysiska och digitala informationsträffar som riktar sig till såväl arbetsgivare och arbetstagare.

Sofia

Kl. 14.30-15.30 Förmåner 2020

Förmåner till de anställda är ett ständigt aktuellt ämne. Det är en del att tänka på och fallgropar finns, men möjligheterna är många. Under denna webbföreläsning guidar vår föreläsare dig igenom ett antal av de förmåner som finns och vilka skattekonsekvenserna blir.

Föreläsare: Johan Nilsson, Accoma Accounting

Johan är redovisningsexpert med erfarenhet bland annat från Finansinspektionen där han arbetade som senior redovisningsexpert och enhetschef. Dessförinnan arbetade Johan på Bokföringsnämnden med utformningen av K1, K2 och K3 reglerna. Johan har även många år bakom sig som föreläsare och lärare i redovisning.

johan

Varmt välkommna!

Anmäl dig här